Duga kosa vezana u rep, brada do poda: Evo kako izgleda Milan Stanković u manastiru FOTO

22.08.2023

17:08

By

Pevač Milan Stanković

IVAN VUČIĆEVIĆ

Ivan Vučićević

Milan Stanković na liturgiji uslikan, evo kako sada izgleda

Milan Stanković pre nekoliko godina povukao se sa javne scene i karijeru stavio na čekanje. Iako u početku se nisu znali razlozi za ovako šokantnu odluku, sve je postalo jasnije u poslednjem periodu kada sve češće imamo priliku da pronađemo Milana u manastirima. Naime, on se posvetio hrišćanstvu, obilazi manastire i prati crkvena predavanja i propovedi, uglavnom po Crnoj Gori.

Pročitajte: Milan Stanković se vratio na scenu – Poslušajte pesmu, svi kažu da će biti veliki hit

Milan Stanković na liturgiji

Tako je sada Milan Stanković na liturgiji uslikan zajedno sa ostalim monasima dok se molio u manastiru Stanjevići u Crnoj Gori. Pevač je obučen u sivu široku trenerku i crnu široku majicu. Stanković se poslednjih godina skoro potpuno povukao iz javnosti i posvetio duhovnom životu. Na slikama se vidi da je potpuno promenio lični opis. Umesto plave sada ima dugu crnu kosu, vezanu u rep.

Pročitajte: Na korak do zamonašenja je odustao – Milan Stanković pobegao iz manastira, niko ne zna ništa o njemu

Milan Stanković na liturgiji

Dugo se spekulisalo da će Stanković postati iskušenik u manastiru Podmaine u blizini Budve, mada monah je otkrio zapravo šta su pevačevi planovi.


– Brat Milan nije bio u manastiru tokom ovog leta, bio je za vreme velikog vaskršnjeg posta. Iako je imao, a i dalje ima želju da krene monaškim putem, stav igumana i bratije je da je ipak još rano da zvanično bude pridodat kao iskušenik, tj. našem bratstvu. Mora da prođe još vremena. Milan mora da nauči da se još više usavršava u trpljenju i molitvi. To je za njegovo duhovno dobro. Milan je tu odluku prihvatio kao blagoslov, što i jeste. Najavio se ocu igumanu da će doći sad za vreme gospojinskog posta, da nam pomogne u poslušanjima pred manastirsku slavu, koja je 28. avgusta. U ovom periodu imamo puno poseta i posla, tako da će nam biti od pomoći – rekao je monah, koji se dotkao i Milanovog boravka u manastiru.

Pročitajte: Obraćanje monaha otkrilo pravu istinu – Milana Stankovića nisu primili u manastir zbog ovoga

Milan Stanković na liturgiji

– Milanova majka, sestra Milena, kod nas je bila oko mesec dana, možda malo više. Bratija joj je čitala molitve, a jeromonah ju je pomazivao i svetim uljem. Sa svojim sinom po telu sestra Milena je redovno prisustvovala i bogosluženjima u crkvi. Sila božja se u nemoći pojavljuje, pa je tako i njoj boravak ovde prijao, te je dobila duhovno i fizičko okrepljenje. Milanu je to bilo jako važno da i majku privede Bogu i crkvi. Njemu je čudo koje je doživeo ovde otvorilo nove duhovne horizonte – završava sagovornik Kurira.

 

IZVOR: Kurir

SLIKE: Ivan Vučićević

Još iz kategorije