TONI CETINSKI POD ISTRAGOM Evo koju LAŽNU potvrdu je kupovao, u sve je umešana i još jedna koleginica i voditeljka

16.11.2023

22:11

By

Toni Cetinski pod istragom

PRINTSCREEN INSTAGRAM

Pevač Toni Cetinski pod istragom zbog kupovine lažne potvrde

Tačno 13 meseci od pokretanja istrage, USKOK je podigao optužnicu protiv 14 osoba zbog davanja mita u zamenu za lažne potvrde o vakcinaciji od Covida-19.

Policija je u saradnji s USKOK-om, odmah nakon saznanja o prevarama s kovid potvrdama koje su se kupovale za najmanje 100 evra, pod lupu stavila ukupno 243 osobe stoga se još u odnosu na (pre)ostalih 224, istraga i dalje provodi.

Kako se prenosi, među 14 optuženih osoba nalazi se i jedan fratar, a USKOK ih tereti da su od jula do oktobra 2021. u Zagrebu, iako su znali da nisu vakcinisani protiv Covida-19 i da stoga nemaju pravo na EU digitalnu kovid potvrdu, od medicinske sestre P.R. u Domu zdravlja Zagreb Zapad, ali preko posrednika, zatražili da u informacijski sistem Ministarstva zdravstva neistinito upiše da su vakcinisani.

PROČITAJTE I: Sve tri Bregine ćerke su različitih veroispovesti, ali i profesija, a sigurno vam nije ni na kraj pameti kojim se OBIČNIM zanimanjem bavi jedna od njih

Nakon dogovaranja s posrednikom, isti je poduzetnoj medicinskoj sestri predao lične podatke niza osoba željnih potvrde bez da se vakcinišu. A ujedno joj je prosleđivao i novac koji su mu naručitelji potvrda davali. Medicinska sestra je zatim u informacijski sistem Ministarstva, pa čak i kad je bila na bolovanju, neosnovano upisivala da su pojedinci vakcinisani, a koji su temeljem toga zatim neosnovano ishodili EU digitalne covid potvrde.

Budući da se USKOK odlučio na optuženje samo 14 osoba za sada, pretpostavlja se da se radi o osobama koje su, odmah po izbijanju afere u javnosti, priznale delo te će se najverovatnije odmah i nagoditi s tužiteljstvom pred nadležnim sudom.


Toni Cetinski pod istragom baš kao i pevačica Lana Kos, voditeljka i njen suprug, direktori poznatih firmi…

Medicinska sestra je u međuvremenu napustila navedeno mesto rada, a kad je izbila afera niz poznatih imena koji su, na ovaj ili onaj način pribavili sporne potvrde i dalje se nalaze pod istragom, su pevač Toni Cetinski, operska pevačica Lana Kos, vlasnik narodnjačkog kluba, direktori poznatih firmi, TV voditeljka i njen suprug, brojni privatni poduzetnici, jedan bivši učesnik Velikog brata, i brojni sportisti.

Istražitelji sumnjaju da je medicinska sestra sa 11 posrednika zaradila preko 28 hiljada eura i 36 hiljada kuna koje su međusobno podelili. U svoju obranu P.R. kazala je da osobe koje je upisivala u sistem nije poznavala već su joj dolazili samo posrednici koji bi joj donosili liste s podacima i novac.

Cetinski se u početku, kada je sve izašlo na videlo ovako pravdao.

Još iz kategorije