Tuga Slađe Delibašić: Uništen grob pevačicine majke, ostala je bez nje kada je imala samo 10 godina

01.09.2023

18:09

By

Slađa Delibašić

PRINTSCREEN YOUTUBE

Slađa Delibašić progovorila o teškim momentima

Slađa Delibašić podelila je sa javnošću tužnu ispovest iz njenog života. Pevačica koja je najveću slavu doživela dvehiljaditih kao članica grupe „Đogani“, u kojoj je pevala da tadašnjim suprugom Đoletom, a onda i početkom dvehiljaditih kao solo pevačica, suočila se sa najvećim gubitkom kada je imala samo 10 godina.

Slađa Delibašić

Naime, Slađi je preminula majka Mirjana, a ovaj bol i dalje nosi na svojoj duši, a dodatnu „so na ranu“ joj doliva to što je grob njene majke u Kosovskoj Mitrovici skrnevljen, a ona nema priliku da ode i da ga popravi.

Slađđa Delibašić htela da brani Srbe na Kosovu

– Istina je da su Albanci uništili spomenik mojoj pokojnoj majci. To je bilo još kad su dole počeli da se dešavaju prvi nemiri. Ona je preminula 1980. godine, a spomenik je porušen 1999. ili 2000. godine. Mnogo me je sve to pogodilo… Ja sam još odavno imala želju da prebacim njeno telo iz Kosovske Mitrovice, ali mi je sveštenik rekao da ne treba to da radim. Tako da, ostalo je tako kako jeste… Grob moje majke se nalazi u blizini kapele na groblju. To ne može ni da se nekako obnovi, pokušavala sam, ali ništa od toga. Polovina groblja je uništena, sve sa srpske strane, a sa albanske nije. Idem svake godine dole, pa ću tako i ove. Godišnjica njene smrti je 13. jula. Moja duša je ostala tamo s njom. Gubitak majke je najveća bol koju sam doživela u životu. Deset godina sam imala kad se to desilo – rekla je Slađa za Kurir.

Slađa Delibašić


Pevačica je veoma vezana za Kosovo i htela je da ode tamo kada su počeli nemiri, mnogo voli naše naše ljude i na neki način htela je da im pomogne.

– Meni su svi sa mamine strane tamo dole na Kosovu. Sada kad se izdešavalo sve ovo sa Albancima, verujte mi, plakala sam ceo dan. Htela sam sama da odem tamo da branim Srbe, da se bijem ako treba. Onda sam se čula s bratom od strica Nenadom Markovićem, koji je profesor. On je bio teško ranjen kad su tamo bili sukobi. Pričala sam s njim i on mi je rekao da sve to tamo već dugo godina traje i da su prosto navikli da žive u takvoj atmosferi i okolnostima – rekla je Slađa u potresnoj ispovesti.

IZVOR: EKSKLUZIV

SLIKE: PRINTSCREEN YOUTUBE/INSTAGRAM

Još iz kategorije