Sejo Kalač uhapšen zbog jezivih pretnji – tvrdi vlasnica kafane kojoj je pevač upao u kuću – Rekao je da će me ubiti

13.11.2023

22:11

By

Sejo Kalač uhapšen

printscreen youtube

Vlasnica kafane tvrdi da je nakon navodnih pretnji pevač Sejo Kalač uhapšen

Vlasnica kafane Sonja Jović je otkrila šta je prethodilo sukobu sa zatim svedočila o njegovom navodnom sunovratu gde je iznela i jezive optužbe na račun pevača.

Na samom početku, ona je otkrila da je Sejo Kalač kod njih u kafani svirao harmoniku, ali da je njihovo poverenje potpuno prokockao.

– Sejo je kod nas svirao harmoniku i u našem lokalu je i propevao. Mi se znamo 40 godina, bili smo dobri sve dok naše poverenje nije prokockao. Bio je jako bogat, jako slavan ali je došla droga, alkohol, kocka… Orgijalo se tu, bilo je svega i sada je beskućnik – tvrdi Sonja i otkriva kako je došlo do sukoba sa pevačem.

 

Sve je navodno krenulo od pevačevih dugova i kada je porodica Jović otkupila njegovu kuću u okolini Zagreba kako bi mu pomogla da vrati novac i kako njegovu porodicu ne bi izbacili na ulicu.

– Pre 12 godina je moj muž prodao stan u Beogradu i taj novac mi je dao kako bih ostvarila sebi želju da kupim kuću u Zagrebu ili okolini. Bila sam u potražnji za kućom i to je čuo Sejo Kalač. Inače, on je tada bio dužan nekom pevaču koji mu je pozajmio 55.000 ili 60.000 evra.


– Znao je da je Sejo pokvaren, zato se tokom pozajmice upisao kao vlasnik njegove kuće i stana, ukoliko mu ne vrati dug. Inače, kuća nije imala građevinsku dozvolu, dobila je dva naloga za rušenje, tako da nije zadovaljavala tu vrednost koju mu je pozajmio, zbog čega je taj pevač trebalo da uzme i Sejov stan i kuću – započinje priču Sonja i dodaje da je Kalač zbog duga završio na sudu sa kolegom, pa je pomoć potražio od porodice Jović iz Zagreba.

Vlasnica kafane kaže da ih je pevač molio da mu pomognu

– Sejo je došao nama jer je čuo da tražimo da kupimo kuću i molio je da mu pomognemo i spasimo mu stan gde su mu živeli bivša žena i dvoje dece. Rekao nam je da njegova kuća u okolini Zagreba nema građevinsku dozvolu, ali ja sam otišla da je pogledam. Pozvala sam njegovu bivšu ženu i razgovarala sa njom. Rekla sam da ću otkupiti kuću i time isplatiti njegov dug, a stana u kom žive ću se odreći. Nije mi interesovao stan, samo kuća. Nisam želela nikog da izbacujem iz stana, a od kuće sam odmah videla da mogu da napravim svoju bajku nadomak Zagreba – priča 57-godišnja Zagrepčanka i dodaje da je cela porodica Kalač bila presrećna zbog toga.

– Prodala nam je kuću, a pevač kom je dugovao novac ispisao se kao vlasnik nekretnine jer je bio isplaćen sa naše strane. Sejo je bio presrećan, zahvalio nam se, plakao je od sreće, govorio da smo mu spasili stan. Ipak, dve godine od toga usledila je tužba od Seja i tražio je kuću nazad. Tužio je i nas i svoju bivšu ženu jer je ona nama navodno bez njegovog odobrenja prodala kuću. Dugo se vodio postupak i on je izgubio – priseća se Sonja kaže i otkriva kako je došlo do obrta i žestokih pretnji od strane pevača.

Sejo Kalač uhapšen

Gospođa Jović navodi da je pevačeva kuća koju je otkupila bila u očajnom stanju i da je u nju uložila preko 250.000 evra.

– Ja sam kuću bukvalno krenula da renoviram iz temelja, predala sam čak i papire za legalizaciju. Inače, to je nekretnina koja je pet godina bila otključana, svako je mogao da uđe, tu su se pravile zabave, bila je puna miševa, da vam ne pričam… Sejo je video da sam u tu kuću uložila, da sam sagradila i dve pomoćne zgrade i da je sve lepo i da sija. On je zloban jer vidi da je neko u toj kući srećan, a on je ostao bez svega. Imao je stan i u Beogradu, ali je ostao bez svega, sve je prodao kada su krenuli dugovi – priča ona i otkriva kako je prvi put došlo do pretnji.

Vlasnica kafane tvrdi: Došao mi je u kuću, pretrnula sam od straha

– Prvo mi je došao u kuću po danu i to se pojavio sa dvojicom muškaraca u dvorištu. Pretrnula sam, ušao je bez pozdrava kao da je to i dalje njegovo. To je bilo klasično zastrašivanje. Došao je bahato, kretao se po kući, ali tada ništa nije ružno govorio – priseća se Sonja i tvrdi da je sledeći put bilo mnogo gore.

– Sejo je došao taksijem mrtav pijan, uralao je da mu vratim kuću, nazivao me je četničkom k***om, ali je pas bio pušten, pa nije mogao da uđe. Pljunuo je psa i gađao ga flašicom konjaka, ili šta je već pio. Ja sam zvala policiju zbog pretnji i uvreda, ali dok su oni došli, seo je u taksi i otišao-priča Zagrepčanka i dodaje da je naredni pokušaj zastrašivanja od strane pevača bio ove godine u maju.

Kaže da je Kalač znao da je Sonjin suprug u bolnici, a da sin radi u kafani, te da je ona sama, što je iskoristio kao priliku da ponovo navrati i uznemiri je.

– Nakon nastupa je došao u deset uveče i ponovo je bio mrtav pijan. Vređao me je, govorio da će me iseliti i da ću sve da mu vratim, ali psi su bili u dvorištu pa nije mogao da uđe. Tog dana je dolazio tri puta, u deset uveče, u četiri ujutru, pa u šest. Posle toga sam otišla u policiju i prijavila – kaže Sonja i dodaje da su pretnje nastavljene samo dva meseca kasnije.

Sejo Kalač uhapšen

Sejo Kalačprintscreen youtube

U julu ove godine usledilo je zastrašivanje, kada se pevač pojavio ispred njene kuće i kako kaže, urlao.

– Po lavežu svojih pasa sam shvatila da se nešto dešava u dvorištu. Izašla sam i samo sam čula reči „Ubiću te, sve ću zapaliti, zaklaću te, kur*o četnička“. Odmah sam pozvala policiju i htela sam da snimim njegove pretnje telefonom, ali kako sam izvadila mobilni, tako je prestao. Policija je ubrzo došla, možda pola sata nakon što je on otišao i rekli su mi da podnesem krivičnu prijavu jer su to ozbiljne pretnje smrću. Tako da sam to uradila-ističe Jović i dodaje da je zbog pretnji smrću navodno Sejo Kalač uhapšen.

– Juče me je policajac zvao i obavestio da su ga uhapsili. Sad će da se vodi sudski postupak. Da li će mu sud odrediti samo opomenu ili će ga zatvoriti, to nije na meni, neka sudstvo radi svoje – kaže Sonja za Grand i dodaje da Sejo odavno ima problem i da se lečio od poroka.

– On je zavisnik od alkohola, droge i kocke. I kad zaradi od nastupa, napije se i onda luduje. Imam kafanu 40 godina i nagledala sam se svega i svačega, tako da znam da su ljudi pod dejstvom alkohola i droge drugi ljudi. Ne znam šta je on u stanju sad da uradi. Ne spavam noćima, na svaki zvuk, lavež pasa se okrećem i gledam ko mi je u dvorištu. Oko mene su napuštene kuće i livada, dovoljno da baci nešto da mi olako zapali sve. Ne znam šta da radim sa njim, ja samo želim mir – ističe ona.

Sejo Kalač se ovim povodom još uvek nije oglasio za domaće medije.

 

IZVOR: Grand

Još iz kategorije