Tihi odlazak kraljice rokenrola: Preminula Tina Tarner nakon dugogodišnje bolesti

25.05.2023

10:05

Preminula Tina Tarner

Instagram

Preminula Tina Tarner nakon duge i teške bolesti

Zauvek nas je napustila Tina Tarner. Kraljica rokenrola preminula je u 83. godini života u svom domu nadomak Ciriha u Švajcarskoj, potvrdio je njen pr sinoć.

Pročitajte: Od upale do iznenadne smrti – Preminula pevačica Lana Toković

Preminula Tina Tarner

Koliko to nemoguće zvuči… „Nije se desilo“, „ona je besmrtna“, „jednostavno najbolja“, „živeće zauvek“ – tek su neke od prvih reakcija na tužnu vest koja je obišla vest munjevitom brzinom.

Pored bolesti, njeno srce slomile su i dve velike tragedije: nedavno je, u kratkom vremenskom intervalu, izgubila dva sina, Ronija i Krejga. Njen život, iako pun blistavih trenutaka, obeležili su i bolni, teški periodi, posebno tokom braka sa Ajkom Tarnerom, s kojim je počela karijeru. Ipak, čudesna energija koju je uvek emitovala oko sebe, večiti osmeh i vitalnost nikada je nisu napuštali.

Pročitajte: Danas je dan za odlazak najboljih – Preminula Branka Veselinović u 105. godini života

Preminula Tina Tarner


Jedna je od najznačajnijih pevačica u istoriji svetske muzike. Ostavila je iza sebe bezbroj hitova, kultnu pesmu “The Best” izgradila prepoznatljiv muzički stil praćen originalnom koreografijom.

Preminula Tina Tarner, a sa njom je svet izgubio muzičku legendu i uzor, stoji u zvaničnom saopštenju na društvenim mrežama slavne pevačice. Tina Tarner bila je više od toga. Jedan je od najvećih i napopularnijih muzičkih umetnika svih vremena, sa preko 200 miliona prodatih albuma tokom karijere koja je trajala šest decenija.

Pročitajte: Za dva dana bi proslavio rođendan, ali karcinom je bio jači – Preminuo Miroslav Ćiro Blažević

Preminula Tina Tarner

 

Tina je bezbroj puta obilazila planetu, održavala nezaboravne koncerte, punila najveće dvorane i stadione, osvojila najprestižnije nagrade, između ostalih i osam Gremija. Nekoliko puta gostovala je i u našoj zemlji. Poslednji nastup u Beogradu imala je na stadionu u Zemunu, juna 1990. godine.

IZVOR: Ekskluziv

SLIKE: Instagram

Još iz kategorije