POGNUTE GLAVE I NEMA OD BOLA Žena Žarka Lauševića sa decom na poslednjem ispraćaju, VEČNI OPROŠTAJ FOTO

20.11.2023

19:11

By

Sahrana Žarka Lauševića

foto: Ivan Vučićević

Žena Žarka Lauševića, Anita i deca na poslednjem oproštaju

Žarko Laušević kremiran je danas na Novom groblju u Beogradu a porodica, prijatelji i kolege došli su da se oproste od legendarnog glumca.

Žena Žarka Lauševića Anita, pognute glave, nema od bola poslednji put se oprostila od svog voljenog supruga. Sa njom su na Novo groblje danas došla i deca, Asja, Lana i Dušan.

Sahrana Žarka Lauševića: Žena Žarka Lauševića i deca u kapeli primali saučešće

Supruga i deca su u kapeli primali saučešća od brojnih prijatelja i kolega koji su došli da se poslednji put oproste od Žarka Lauševića.

Prethodno je danas održana komemoracija u Jogoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu na kom su kolege držale govore u čast legendarnog glumca.

U čast glumca Žarka Lauševića su se obratili Irfan Mensur, Voja Brajović, Dragan Bjelogrlić, Vida Ognjenović…

Podsetimo Žarko Laušević preminuo je 15. novembra. Umro je u 63. godini u bolnici. Bio je srpski i crnogorski glumac rođen u Cetinju 1960. godine.


Vest o njegovoj smrti potvrdila je supruga Anita.

Njegovu veliku glumačku karijeru prekinuo je zločin koji se dogodio 1993. i za koji je bio osuđen na višegodišnju robiju u rodnoj Crnoj Gori. Leta 1993. godine prilikom svađe i sukoba ispred jednog kafića u Podgorici ubio iz pištolja napadače Dragora Pejovića i Radovana Vučinića, a trećeg Andriju Kažića je teško ranio. Posle skraćenja presude i pomilovanja preselio se u Ameriku.

Odlukom Vrhovnog suda Crne Gore 2001. glumac je ponovno osuđen na 13 godina zatvora, dok ga je 2011. pomilovao predsednik Srbije Boris Tadić.

Po povratku u Srbiju Žarko je nastavio da snima i radi na velikim projektima, nesebično davajući sebe u glumi, ali i kao kolega i primer mladim glumcima.

O njemu su se mogle čuti samo reči hvale.

Glumac je iza sebe ostavio troje dece. Asju, koju je dobio u prvom braku, sa Majom Laušević, sa kojom ima i sina Dušana. Kasnije je sa sa suprugom Anitom dobio i ćerku Janu.

IZVOR: Ekskluziv

SLIKE: Ivan Vučićević

Još iz kategorije