Novak Đoković osvojio 24. grend slem na US Openu: Potez koji je napravio na kraju rasplakao čitav svet

11.09.2023

10:09

By

Novak Đoković

ATA IMAGES

Novak Đoković osvojio US Open

Pored pobeda, Novak Đoković imao je i padove, ali mi ni tada nismo sumnjali u njega te smo znali da ga kad-tad očekuje trijumfalni povratak na presto tenisa.

I to se i desilo sinoć, te je Nole osvojio 24. gren slem po redu i ponovo učinio našu zemlju ponosnom. Novak je igrao meč protiv Danila Medvedeva, a pobedom protiv ruskog tenisera zauzeo je prvo mesto na ATP listi sa 11.795 bodova

Novak Đoković

– Bog i anđeli čuvari. U tim trenucima više ne osećate noge, ne osećate snagu, vrti vam se u glavi i nestaje tlo pod nogama… U tim trenucima sa svojom verom se nadaš da će doći do te božanske intervencije. Možda mi nećete verovati, ali mi se mnogo puta desilo da sam sebe iznenadio, kako je bilo moguće da izdržim takve napore. Ako veruješ da će ti Bog pomoći, u šta izuzetno verujem, Bog je prisutan u tim momentima kada igraš samo po intuiciji, prebacuješ lopticu 30 puta, igraš tako dugačak drugi set, više jasno ne vidiš lopticu… Teško je to opisati nekome ko ne vidi te situacije iz mog ugla, kada se dođe do tačke krajnje iscrpljenosti – rekao je Nole.

Najdirljiviji momenat posle meča bio je definitivno onaj kada mu se ćerkica Tara bacila u zagrljaj, a teniser je počeo da plače.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kobe Bryant (@kobebryant)


Ipak, tu emotivnim momentima nije bilo kraja, te je Novak za sam kraj meča obukao majicu na kojoj se nalaze on i tragično preminuli košarkaš Kobi Brajant sa natpisom „Mamba Forever“.

Podsetimo, Kobi je početkom 2020. poginuo u helikopterskoj nesreći, a sa njim je u tom trenutku bila i 13-godišnja ćerka Đana, koja nažalost nije preživela pad.

IZVOR: EKSKLUZIV

SLIKE: ATA IMAGES

Još iz kategorije