BOLNA PROŠLOST Evo ko je Saši Matiću bio idol

15.11.2023

20:11

By

Saša Matić

foto: Ivan Vučićević

Jedan čovek je obeležio njegov život na poseban način a evo i ko je Saši Matiću bio idol

Saša Matić kaže da mu je prvi instrument koji je voleo da svira upravo harmonika.

Mnogi njegovi dobri prijatelji kao što je Ceca Ražnatović nisu ni znali da on ume da svira harmoniku, a to je otkrila na vrlo čudan način:

– Jedne prilike, sećam se, to je bio 18. decembar 2018. godine, ili ne, lažem, 17. Aco Pejović je imao koncert u Areni, drugi po redu i ja sam mu bio gost. Ja sam tada svirao prvi put dve Zagrebačke Arene, 15. i 16. decembar, i došao sam njemu na koncert maltene pravo iz Zagreba, i nas dvojica smo tu za dva klavira napravili potpuni šou, potpuni ršum – priseća se Saša Matić i nastavlja:

– To je bio jedan od najboljih dešavanja u Areni koje sam ja doživeo koji sam imao, i posle toga ja sam došao mrtav umoran iz Zgreba, kažem ja Aci joj nemoj molim te, kaže posle idemo u Dva jelena, nemoj Aco molim te ja sam mrtav, ja sam došao tebe da ispoštujem na koncert, ja idem kući da spavam. Imao sam dve Zagrebačke Arene, maltene ceo put sam iz Zagreba prespavao, ne mogu čoveče, kaže dobro.

Ipak, na kraju je sve ispalo drugačije.

– Međutim, kako smo mi to, njegov koncert je bio sjajan, taj performans je bio više nego uspešan, i znate vi kad vas sad ponese atmosfera i sve to, kaže, meni sada pokojni Bora Lalović Acin menadžer i naš saradnik i prijetelj drug, kaže zamolio te Aco kaže samo da odete u Dva jelena na jedno piće i ti idi kući. Kažem brate sad može šta hoćeš. Sad je nova energija sad može sve – iskren je Matić.


– I mi smo došli u Dva jelena i pored mene sedi Ceca Ražnatović, ne znam Anastasija njena je pevala akustičari su svirali tu muzičari, i Anastasija hoće da peva pesmu sećam se od Ane Bekute, Manite se ljudi. Ovi muzičari ne znaju, kažem momci ne znate stvarno, kažu ne, ajde nemojte me zezati. Daj mi tu harmoniku. I kad sam ja krenuo prve taktove, oni su se odmah i setili i basista i gitarista i tu kreće ludilo, i Ceca sedi pored mene i kaže brate moj, mi se zovemo brat i sestra, bre da sam juče umrala ne bi znala da ti sviraš harmoniku – priča Saša Matić.

Ovaj čovek je Saši Matiću bio idol

– Ja sam imao toliku želju da upoznam tada tog čoveka i tada je bila ta popularna Tržnica ili kafana trg tadašnji, restoran na Banovom Brdu, gde je svirao jedan orkestar, šef orkestra je bio pokojni čika Ratko Jovanović, i on je mene čuo te 94. godine 08. marta jer sam ja došao sa nekim mojim drugarima iz škole. Pošto je jedan svirao tu, ja sam uzeo mikrofon negde na pola večeri, pevao sam Zajdi Zajdi, i tu je takav aplauz nastao posle tog mog izvođenja ili interpretacije – prisetio se Matić.

– Odmah je Rale tu da li bi ti da pevaš sa nama da sviraš, ja kažem jao čika Ratko ja sam još, klinac tad 16 godina, šta sam, reko rano je, gde bre rano ti nam trebaš. Ne vredi, učim školu, prvo roditelji neće sigurno biti za to i tako dalje, ništa odem ja kući. Prošlo je nekih 7 dana, ja se sećam to je bio neki utorak ili tako nešto ja sam već se spremio za spavanje tad nije bilo ni mobilnih telefona ni ničega. Zove taj moj drugar što je svirao sa njima na kuću pita moju mamu gde je Saša, kaže Saša je sine već lego, on sutra rano ustaje, škola je sutra ima obaveze. Jao teta Dragice molim vas hoćete ga probuditi i njega Dejana kaže ovde je u kafanu došao Šaban Šaulić – priča Saša sa uzbuđenjem sećajući se tih dana i dodaje:

PROČITAJTE: „ŽIVEO SAM U ORONULOM DOMU“ Aco Pejović je imao teško detinjstvo: „Noći su bile teške, majka je otišla u suzama“

– Kaže on znam da mi je pričao da je on njegov fan i da bi da ga upozna, kaže eto on sedi ovde i ja sam njemu puno pričao o Saletu i tako dalje, kaže kad bi mogao on da dođe. Kakvi, kad je mama meni to rekla, ja sam kao metak ustao obukao se, došao tatin prijatelj po nas dvojicu i mi smo došli u kafanu, prvo sam mu pružio ruku pa smo seli, kaže on meni, muzičari kažu ajde ti sad Sale a malo, kažem ma neću. Šta kao samo vi pevajte.

– Kaže alo došao čovek da te čuje šta sad to znači neću, i stvarno ja uzmem miktrofon i kad sam otpevao Dva galeba bela, ne znam šta Da ostarimo zajedno i šta već, on je onako seo, i ja kažem njemu u jednom momentu hoćete li vi da otpevate nešto sada, kaže on meni a ne ne sine ja sam došao večeras tebe da slušam. I mi smo ostali ujutru, to mi je prvo možda veče da sam ostao u kafani kao klinac. Ostali smo do jedno 7 ujutru. Ja sam došao kući, naravno taj dan nisam otišao na časove, jer nisam bio u stanju, a pogotovo što sam pod utiscima i pod tim aderenalinom da sm upoznao čoveka kao što je Šaban Šaulić – kaže Saša.

Karijera Luke Raca

– Te večeri on je bio totalno fasciniran mojim glasom i rekao ovom Raletu čika Ratku Jovanoviću, ovo će biti jedna od najvećih zvezda na ovom prostoru. I posle kad ja još nisam ništa ni snimao ja se sećam završio sam ja školu i neki intervju njegov je bio čini mi se da je bio Sabor, kad je on rekao, ima jedan mali znate, ja sam ga upoznao pre nekih par godina, on peva, on može biti jedini moj naslednik, ne znam zašto taj dečko ne snima, a ja već sa pokojnom Marinom Tucaković i Futom sam u pregovorima da uđemo u studio da mi počnemo da radimo. E onnda sam ja snimio Maskaru, prvi taj album. Šaban i ja smo počeli onda intenzivno da se družimo i da ono baš smo bili dobri prijatelji, ja sam često bio kod njega tamo u Krčedinu, bio sam na svim njegovim proslavama , slavama, rođenjima unuka – završava Matić.

U najnovijem broju Scandala! koji je u prodaji čitajte vesti iz sveta estrade.

Još iz kategorije