Na ivici života i smrti: Srđan Đoković vodi najtežu bitku, porodica se suočila sa strašnom sudbinom

24.01.2023

21:01

bolest novakovog oca

Bolest Novakovog oca nije bila bezazlena

Teniser Novak Đoković imao je podršku porodice od početka karijere. On je pravi primer kako se sve može samo ako postoji velika želja. Bilo je mnogo uspona i padova, a Novakov otac je uvek stajao iza svog sina i bodrio ga u najtežim momentima. Srđan Đoković i Dijana su uvek bili tu za svog sina prvenca, bilo da je privatni život u pitanju ili karijera. Kako je porodica Đoković jaka i uvek drži na okupu sve članove, tako je i bilo kada je Novakov otac bio bolestan pre 10 godina.

Nije želeo da priča nikada o tome, pogotovo ne u vreme kada je teniser bio na vrhuncu svoje karijere, ne želeći da skreće pažnju na sebe. Međutim, kako kaže, bio je na ivici života i smrti.

Pročitajte: Novaku doping došao glave – Đoković moli majku i ženu za pomoć

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Srdjan Djoković (@srdjandjokovic_)

Pet nedelja sam bio na ivici života i smrti, šanse da preživim bile su minimalne. Imam giht, bolest od koje se ne umire, ali je neizlečiva. Kad mi se to dogodi, natekne mi noga. Po savetu prijatelja, otišao sam kod kiropraktičarke, koja me je ubeđivala da nemam giht nego spušten kuk. Išao sam kod nje na tri terapije, grejala mi je leđa, posle čega je kičma počela strašno da me boli. Zatim sam otišao kod prijatelja u Klinički centar, dao mi je dve injekcije protiv bolova, koji su se iste večeri vratili, pa sam primio još dve injekcije. Tako sam išao deset dana, a onda nisam više mogao da se nosim s bolovima – izjavio je Srđan svojevremeno, pa dodao:

Otišao sam kod neke Kineskinje pošto su mi zvanična medicina i ljudi koji je predstavljaju rekli da to nije ništa, da se odmorim nekoliko dana i da će sve biti u redu. Ne da nije bilo sve u redu, nego je bilo sve gore, tako da nisam mogao da izdržim. Kineskinja mi je uradila tretman akupunkture, nakon čega više nisam mogao ni da ustanem. Uneli su me u kola, hitno me odveli u bolnicu i otad počinje stravična borba za život, koja je trajala pet nedelja. Dvadesetak dana u Beogradu i nedelju dana u Minhenu bukvalno sam bio u životnoj opasnosti. Srećom, tamo sam dospeo u prave ruke i oni su me spasli.

Pročitajte: Panika kod Đokovića – Snaji Saški opala kosa, porodica u strahu

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Srdjan Djoković (@srdjandjokovic_)

Bolest Novakovog oca bila je izazvana greškom lekara koji nisu odmah uočili šta se dešava:

Pretpostavljali su da me je zarazila igla od neke injekcije protiv bolova, da mi je napravila eksploziju i haos u organizmu. Dobio sam sepsu, vodu u plućima, asepse po celom zadnjem delu tela, naročito u sakralnom delu. Bio sam na aparatima, danima ništa nisam jeo, imao sam 68 kilograma. Sam bog me je spasao i Presveta Bogorodica. Zahvaljujem im se na tome, naročito mojim najbližima, koji su bili uz mene, supruzi Dijani, sestri Jeleni i bratu Goranu. Nisu se odvajali od mene tih pet nedelja, kao i još šest-sedam nedelja u toku oporavka. Eto, to je prava istina o mojoj bolesti – bio je iskren.

IZVOR: Ekskluziv

SLIKE: Instagram

Još iz kategorije