Brze, vazdušaste mekike: Ukus koji se pamti FOTO

21.01.2023

11:01

Ukus mekika koji se pamti

Ukus mekika koji se pamti

Sastojci
Za testo:
180 g jogurta
2 jajeta
1 kašičica soli
1/2 kašičice praška za pecivo
400 g brašna

Za prženje:
po potrebi ulje

Pročitajte: Najmekše kiflice ikada – Recept koji svi mogu da probaju

Ukus mekika koji se pamti

Priprema

1) U odgovarajuću posudu usuti jogurt, dodati jaja i razmutiti ručnom žicom za mućenje. Dodati prašak za pecivo, posoliti i izmešati. Postepeno dodavati brašno i zamesiti mekše testo.

2) Testo razviti oklagijom na pobrašnjenoj radnoj površini i iseći na komade željene veličine (kocke, pravougaonike – po želji).

Pročitajte: Bajadera kakvu svi pamtimo – Ovo je recept koji će deca obožavati

Ukus mekika koji se pamti

3) Pržiti na zagrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane (ulje dobro zagrejati, pa, kada spuštite mekike, smanjite temperaturu kako bi se lepo ispržile i kako ne bi gorele). Gotove mekike odlagati na kuhinjski papir kako bi se ocedio višak masnoće.

4) Mekike servirati i poslužiti.

Dodatni savet: 

Ispržene i prohlađene mekike možete posuti šećerom u prahu, mazati ih kremom, džemom, ili pak poslužiti kao slanu varijantu-uz kajmak, sir, ajvar, pršutu – po sopstvenom izboru. Prijatno.

IZVOR: Recepti.com

SLIKE: Youtube, Printscreen

Još iz kategorije