Štrudla sa džemom, tradicionalni recept sa kojim nema greške

21.01.2023

17:01

tradicionalni recept

Tradicionalni recept koji će svi obožavati

Sastojci
Za testo:
500 g brašna (tip 500)
250 ml mleka
100 ml ulja
2 jaja
1/2 kockice svežeg kvasca (25 g)
1/2 kašičice soli
5 kašičice šećera

Nadev:
džem (po izboru)
Za premazivanje rolata:
1 žumance
nekoliko kapi ulja

Pročitajte: Najmekše kiflice ikada – Recept koji svi mogu da probaju

tradicionalni recept

Gotovu štrudlu vrlo malo poprskati vodom, prekriti i ostaviti da se malo ohladi. Rolate posipati prah šećerom i poslužiti tople.

Priprema

U 250 ml mlakog mleka razmutiti kvasac i dodati mu kašiku šećera, pa ostaviti da naraste 15-ak minuta. U brašno dodati nadošli kvasac, jaja, ulje, šećer i so. Umsti glatko testo. Možete ga mešati dodacima za testo uz pomoć miksera. Sjedinjeno testo mesiti još malo na malo pobrašnjanoj podlozi.

Pročitajte: Bajadera kakvu svi pamtimo – Ovo je recept koji će deca obožavati

tradicionalni recept

Testo podeliti na dva dela (dve jufke), prekriti krpom i ostaviti 45 minuta da naraste.
Jufke istanjiti što više može, pa celu površinu testa obilno namazati džemom. Urolati i ređati u podmazan pleh. Rolate premazati žumancem u koji se stavi nekoliko kapi ulja. Peći oko 45 minuta na temperaturi od 200 stepeni.

IZVOR: Recepti.com

SLIKE: Youtube, Printscreen

Još iz kategorije