Preminuo Žarko Laušević – supruga saopštila tužnu vest, prijatelji se opraštaju od glumca koji je poslednje dane proveo u bolnici

15.11.2023

15:11

By

Preminuo Žarko Laušević

foto: Ivan Vučićević

Žarko Laušević

Glumac Žarko Laušević preminuo je danas a tragičnu vest saopštila je njegova supruga Anita

Glumac Žarko Laušević preminuo je danas 15. novembra u 63. godini nakon duge i teške bolesti. Smrt glumca potvrdila je njegova supruga Anita koja je uz njega bila do poslednjeg dana.

– Obaveštavamo javnost da je danas 15.11.2023. godine u 63. godini života, posle kraće i teške bolesti, preminuo naš suprug i otac Žarko Laušević. O datumu i mestu sahrane javnost će biti blagovremeno obaveštena. U ime porodice Anita Laušević.

Preminuo Žarko Laušević

– Istina je, preminuo je. Ja sada idem kod Anite. Preminuo je danas oko 12 časova. Ležao je u bolnici „KBC Bežanijska kosa“. Bio je loše i na kraju eto, nije uspeo da se izbori. Anita je dobro, dobro je ovo podnela, svaka joj čast. Valjda joj je lakše kada vidi dete, ne znam. Ćerka je sa njom, a ja sada idem gore. Svima nam je žao. Izvinite, ali ne želim i ne mogu da pričam više – rekla je sestra Žarkove supruge Anite za Blic.

Žarko Laušević je rođen je 19. januara 1960. na Cetinju, a glumu je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Njegovu veliku glumačku karijeru prekinuo je zločin koji se dogodio 1993. i za koji je bio osuđen na višegodišnju robiju u rodnoj Crnoj Gori. Leta 1993. godine prilikom svađe i sukoba ispred jednog kafića u Podgorici ubio iz pištolja napadače Dragora Pejovića i Radovana Vučinića, a trećeg Andriju Kažića je teško ranio. Posle skraćenja presude i pomilovanja preselio se u Ameriku.


Odlukom Vrhovnog suda Crne Gore 2001. glumac je ponovno osuđen na 13 godina zatvora, dok ga je 2011. pomilovao predsednik Srbije Boris Tadić.

Preminuo Žarko Laušević

Žarko je dva puta bio u braku. Prva supruga je Maja, o kojoj javnost nikada nije mnogo znala, a od koje se razveo dok je bio u zatvrou. Druga supruga Anita koja je po profesiji šminker je do poslednjeg dana bila uz njega iako se nisu često pojavljivali zajedno u javnosti.

Preminuo Žarko Laušević

Glumac je iza sebe ostavio troje dece. Asju, koju je dobio u prvom braku, sa Majom Laušević, sa kojom ima i sina Dušana. Kasnije je sa sa suprugom Anitom dobio i ćerku Janu.

 

Tragična vest da je umro Žarko Laušević pogodila je mnoge njegove kolege i prijatelje

Na društvenim mrežama se oglasio glumac Milan Marić.

Glumica Svetlana Bojković je ostala nema na vest o smrti kolege.

-Užasno stvarno. Nemam šta da kažem, zanemela sam potpuno – rekla je.

Radoš Bajić se potresnim rečima oprostio od svog kolege i prijatelja.

– Crni dan je osvanuo za našu kulturu, kinematografiju i filmsku umetnost. Tamo odakle se niko nikada nije vratio otišao je jedinstveni, veliki, neponovljivi i najveći – Žarko Laušević. Bila mi je čast da sarađujem sa njim i da mu budem prijatelj. Poslednji aplauz upućen njemu na premijeri našeg filma „Heroji Halijarda“, pre nešto više od mesec dana – trajao bi večno da ga on sam nije prekinuo. Sve je to veliki Lauš zaslužio. Moju veliku žalost i osećanje nenadoknadivog gubitka, dele svi u našoj produkciji „Contrast studios“ – uz izraze dubokog saučešća koje upućujemo njegovoj porodici – rekao je Radoš Bajić.

Koliki je bio profesionalac govore njegova dela koja će ostati zauvek upamćena kao i to da je snimao i iz bolničke postelje.

Još iz kategorije