Najmekše kiflice ikada: Recept koji svi mogu da probaju

14.01.2023

18:01

najmekše kiflice

Najmekše kiflice leče dušu

Ne postoji osoba koja ne voli kiflice, da se razumemo.

Njih su nam spremale bake kada smo bili mali, spremali su svi u komšiluku, kiflice prosto podsećaju na bezbrižna vremena.

Sastojci

Za testo:

  • 1,1 kg brašna
  • 500 ml mleka
  • 300 ml ulja
  • 2 jajeta
  • 2 kašike šećera
  • 1 kašika soli
  • 50 g svežeg kvasca

Za premaz:

  • 1 jaje
  • 1 margarin
  • susam

Najmekše kiflice koje ćete praviti iznova

Sastojci

  1. U mlako mleko stavite kvasac, prstohvat soli i šećera, ostaviti da nadođe. U vanglicu sjedinite ulje, jaja, šećer, so, a onda dodajte mleko sa nadošlim kvascem. Brašnom zamesite testo. Ostaviti 30-tak minuta na toplom mestu da nadođe.

Pročitajte: Kokos kuglice: Bez pečenja, bez ugljenih hidrata, od samo tri sastojka

najmekše kiflice

  1. Nadošlo testo podelite na tri dela, svaki deo posebno razvucite oklagijom u krug prečnika 45 cm. Sa nožem isecite na dvanaest jednakih delova ili 16, ako želite manje kiflice.
  2. 50 g od margarina istopite i uz pomoć četkice premažite svaki trougao, a onda urolajte kiflice. Slažite na pleh na koji ste prethodno izrendali margarin (oko 75 g) i ostavite 30-tak minuta na toplom mestu.

najmekše kiflice

  1. Kiflice premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Po želji na svaku kiflicu možete dodati po kockicu margarina i malo krupne soli.
  2. Pecite kiflice u zagrejanoj rerni na 200 C, oko 18-20 minuta.

IZVOR: Recepti.com

SLIKE: Unsplash

Još iz kategorije