
Melinin omiljeni recept: Haris Džinović tiramisu sprema na ovaj način, prste ćete polizati RECEPT
11.09.2023
18:09

Ivan Vučićević
Haris Džinović tiramisu sprema na ovaj način
Nije tajna da se Haris Džinović osim na sceni savršeno snalazi i u kuhinji. Pre izvesnog vremena na kablovskoj televiziji dobio je svoju emisiju u kojoj ugosti prijatelje i sprema im neki od njegovih specijaliteta.
Ono što mu je uvek „kec u rukavu“ jeste čuveni kolač tiramisu koji je oborio s nogu i njegovu suprugu Melinu, a evo i recepta kako Haris Džinović tiramisu sprema.
– Slatkiši me ubijaju. Posebno kad Hari napravi tiramisu. Ne znam šta uradi, ali ukus mu je nestvaran. On je mađioničar u kuhinji. Sve što napravi je fenomenalno – priznaje Melina.
Sastojci:
500 g maskarponea, 5 i po kašika šećera, 6 svežih domaćih jaja, 3 pakovanja piškota, 6 kašika marsale, 6 šoljica kafe (mera šoljica za italijanski espreso), 3 kašike kakaoa.
Umutite penasto mikserom žumanca sa četiri kašike šećera dok skroz ne pobele. Dodate i malo vanile, centimetar unutrašnjosti šipke, za puniji ukus.
Zatim pomešajte mikserom maskarpone sa žumancima da dobijete glatku smesu bez grudvica. Posebno ulupajte belanca u čvrst šam, dodajte im kašiku i po šećera i mutite dok masa opet ne postane čvrsta.
Umućena belanca dodajte postepeno u masu od žumanaca i sira tako što ćete dodati deo po deo belanaca i mešati kašikom odozdo nagore kao da prevrćete testo.
Važno je da se prilikom mešanja dve mase sjedine, a da se ne izgubi vazduh, pa izbegnite nagle i horizontalne pokrete. Mešajte vertikalnim pokretima izbacujući na površinu donje delove mase.
Pomešajte marsalu (ili drugi alkohol koji ste namenili) sa hladnom kafom. U tu masu brzo uranjajte piškote tako da se samo na površini nalaze, a unutra ostanu suve. Nikako ne dozvolite da piškote budu u tečnosti dugo i da se pojave mehurići. Treba ih samo na sekund uroniti.
Ređajte u posudu na dno natopljene piškote, onda žutu masu koju ste prethodno sjedinili, pa onda uzmite malo sito ili cediljku i u nju sipajte kakao, pa posipajte preko cele površine mase.
Zatim ceo postupak ponovite tako što ćete opet ređati natopljene piškote, pa žutu masu, pa kakao. Prekrijte plastičnom folijom i stavite u frižider. Poslužite tek sutradan.
IZVOR: Gloria.rs
SLIKE: Ivan Vučićević

Još iz kategorije

16.09.2023
Izgled Džejle Ramović potpuno se promenio u odnosu na početak karijere: Pogledajte kako je nekada izgledala FOTO
Izgled Džejle Ramović sa godinama doživeo je ogromnu transformaciju Džejla Ramović na muzičkom nebu pojavila se pre nešto više od četiri godine ...

15.09.2023
Lako i jeftino se sprema: Recept Slavice Rokvić savršen je dezert koji će obožavati čitava porodica
Recept Slavice Rokvić obožavaju njeni unučići Slavica Rokvić, udovica legendarnog pevača Marinka Rokvića veoma je aktivna na društvenoj mreži "I...

14.09.2023
Jovana Joksimović zasenila: Kosa podignuta u opuštenu punđu, svedena šminka i stajling od kog staje dah FOTO
U utorak uveče Iva Pejović, najmlađa ćerka popularnog pevača proslavila je 18. rođendan u jednom prestoničkom restoranu. Na glamuroznom slavlju bil...

13.09.2023
Sve je u znaku vere i tradicije: Zavirite u dom Milana Vasića na Kosovu i Metohiji FOTO
Dom Milana Vasića na Kosovu odiše blagostanjem Popularni glumac Milan Vasić je rodom sa Kosova i Metohije što često sa ponosom ističe. Dom Mila...

12.09.2023
Idealno za velike porodice: Recept Mirke Vasiljević za pogaču koja se topi u ustima morate isprobati
Recept Mirke Vasiljević za pogaču će vas raspametiti Pre nekoliko meseci Mirka Vasiljević sa porodicom vratila se u rodni Beograd i kako je za m...