Melinin omiljeni recept: Haris Džinović tiramisu sprema na ovaj način, prste ćete polizati RECEPT

11.09.2023

18:09

By

Haris Džinović tiramisu

Ivan Vučićević

Haris Džinović tiramisu sprema na ovaj način

Nije tajna da se Haris Džinović osim na sceni savršeno snalazi i u kuhinji. Pre izvesnog vremena na kablovskoj televiziji dobio je svoju emisiju u kojoj ugosti prijatelje i sprema im neki od njegovih specijaliteta.

Haris Džinović tiramisu

Ono što mu je uvek „kec u rukavu“ jeste čuveni kolač tiramisu koji je oborio s nogu i njegovu suprugu Melinu, a evo i recepta kako Haris Džinović tiramisu sprema.

Slatkiši me ubijaju. Posebno kad Hari napravi tiramisu. Ne znam šta uradi, ali ukus mu je nestvaran. On je mađioničar u kuhinji. Sve što napravi je fenomenalno – priznaje Melina.

Haris Džinović tiramisu


Sastojci:

500 g maskarponea, 5 i po kašika šećera, 6 svežih domaćih jaja, 3 pakovanja piškota, 6 kašika marsale, 6 šoljica kafe (mera šoljica za italijanski espreso), 3 kašike kakaoa.

Umutite penasto mikserom žumanca sa četiri kašike šećera dok skroz ne pobele. Dodate i malo vanile, centimetar unutrašnjosti šipke, za puniji ukus.

Zatim pomešajte mikserom maskarpone sa žumancima da dobijete glatku smesu bez grudvica. Posebno ulupajte belanca u čvrst šam, dodajte im kašiku i po šećera i mutite dok masa opet ne postane čvrsta.

Haris Džinović tiramisu

Umućena belanca dodajte postepeno u masu od žumanaca i sira tako što ćete dodati deo po deo belanaca i mešati kašikom odozdo nagore kao da prevrćete testo.

Važno je da se prilikom mešanja dve mase sjedine, a da se ne izgubi vazduh, pa izbegnite nagle i horizontalne pokrete. Mešajte vertikalnim pokretima izbacujući na površinu donje delove mase.

Pomešajte marsalu (ili drugi alkohol koji ste namenili) sa hladnom kafom. U tu masu brzo uranjajte piškote tako da se samo na površini nalaze, a unutra ostanu suve. Nikako ne dozvolite da piškote budu u tečnosti dugo i da se pojave mehurići. Treba ih samo na sekund uroniti.

Haris Džinović tiramisu

Ređajte u posudu na dno natopljene piškote, onda žutu masu koju ste prethodno sjedinili, pa onda uzmite malo sito ili cediljku i u nju sipajte kakao, pa posipajte preko cele površine mase.

Zatim ceo postupak ponovite tako što ćete opet ređati natopljene piškote, pa žutu masu, pa kakao. Prekrijte  plastičnom folijom i stavite u frižider. Poslužite tek sutradan.

IZVOR: Gloria.rs

SLIKE: Ivan Vučićević

Još iz kategorije