
Lako i jeftino se sprema: Recept Slavice Rokvić savršen je dezert koji će obožavati čitava porodica
15.09.2023
13:09

Recept Slavice Rokvić obožavaju njeni unučići
Slavica Rokvić, udovica legendarnog pevača Marinka Rokvića veoma je aktivna na društvenoj mreži „Instagram“. Od smrti supruga, koji je dugo bolovao od neizlečive bolesti, posvetila se plasiranju sadržaja na društvenim mrežama i čini se da je vrlo uspešna u tome.
Svakim danom sve više pratilaca ima, a osim nekih lepih životnih misli koje deli sa publikom, kulinarski specijaliteti su joj u fokusu.
Slavica voli da sa fanovima podeli i fotografije sinova Nikole i Marka, snaje i unuka , ipak to zauzima znatno manji deo njenog profila.U većoj meri ona deli savete za domaćice, tako je i čokoladni preukusni recept Slavice Rokvić završio na njenoj stranici.
Kao uvertiru Marinkova udovica obratila se pratiocima:
– Obožavam jutra koja zamirišu čokoladom. A po vašem ogromnom interesovanju za recept ČOKOLADNE PITE osećam da i vi obožavate taj isti osećaj.
– Neka recept proputuje ovom platformom i obraduje sve ljubitelje čokolade, radosti i ljubavi među ljudima bez obzira na razlike. Radujmo se! – napisala je u vrhu posta Slavica a zatim u produžetku do detalja objasnila kako je kolač spremala.
Recept:
– Testo: 300 g putera, 400 g brašna, 2 žumanca i 8 kašika vode. Umesimo testo, podelimo u dve lopte i stavimo na pola sata u frizider.
– Fil: 10 žumanaca mutimo sa 360 g šećera, dodamo 200 g mlevenih oraha, 6 štangli rastopljene čokolade i sneg od 10 jaja. Sve to sjedinimo varjačom, ne mikserom.
– Razvučemo donju koru u sredinu, fil, pa gornja kora. Čačkalicom izbockamo gornju koru da ne popuca prilikom pečenja. Prekrijemo folijom i pečemo na temperaturi od 200 stepeni 45 minuta. A poslednjih deset minuta skinuti foliju sa pite.