1. Odvojite žumanca od belanaca, pa prvo umutite belanca u čvrst šam, dodajte šećer, žumanca i na karju umešajte prosejano brašno, prašak za pecivo i ulje. Sipajte u podmazan kalup (veličine 24×24 cm ili slične) i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 15 minuta (proverite čačkalicom da li je pečen).
2. Dok se kolač peče, nacedite sok od limuna (50 ml), dodajte vodu (2,5 dl tako da ukupno bude 3 dl tečnosti) i 150 g šećera i stavite da provri i kuvajte 2-3 minuta. Kad provri dodajte i vanilin šećer.
3. Toplim prelivom prelijte toplu pečenu koru. Preliv sipjate postepeno, sipajte malo preliva, pa sačekajte minut-dva da upije pa opet. Ostavite koru da se skroz ohladi i lepo upije sav preliv (oko sat vremena).
4. Priprema krema. Pomešajte brašno, šećer i malo mleka odvojenog od pola litra u glatku smesu. Ostatak mleka stavite da provri.
5. Kada mleko provri, malo vrelog mleka sipajte u razmućeno brašno, izmešajte i sve vratite nazad u šerpu i kuvajte krem na laganoj vatri uz mešanje. Krem je kuvan kad varjača ostavlja trag na dnu šerpe. Kuvan krem sklonite s ringle, umešajte vanilin šećer, prekrijte samolepljivom folijom (da se ne stvara korica) i ostavite da se skroz ohladi.
6. Kad se krem ohladi, umutitte maslac sa sitno narendanom koricom od limuna (možete dodati i kašičicu – dve soka od limuna) pa, uz stalno mućenje mikserom, dodajte kašiku po kašiku ohlađenog krema, da dobijete glatku smesu.
7. Pripremljenim kremom nafilujte ohlađenu koru.
8. Kad se krem stegne skinite obruč sa kalupa i nafilujte kolač šlag kremom (umutite šlag krem sa mlekom ili vodom, po uputstvu na kesici).