Retrogradni Merkur napraviće haos od života ovim horoskopskim znakovima

29.04.2023

14:04

Retrogradni Merkur

UNSPLASH

Retrogradni Merkur opet mrsi konce

Iako je zvanično u retro hod Merkur krenuo 21.aprila, preretrogradna senka nam je krenula već od 7.aprila, a postretrogradna senka će potrajati i do 31.maja. Konkretne vrednosti i praktične perspektive će verovatno dobiti veći značaj za sve nas tokom ovog tranzita.

Pročitajte: Astro tajne – Kakav ste prijatelj po horoskopu

Retrogradni Merkur

Ovo nije vreme za letove mašte – radije se fokusirajte na stvari koje će vam doneti najopipljivije rezultate, umesto da smisljate nove kreativne nacine razmišljanja i rada, trebalo bi da se drzite onoga što znate da sada funkcioniše.

Merkur se generalno ističe fleksibilnošću,ali Bik je verovatno najmanje fleksibilan znak od svih znakova Zodijaka. Dakle,dok Merkur putuje kroz Bika,možemo se naći da kopamo i zauzimamo krute pozicije kada nam se suprotstave različite ideje,koncepti ili činjenice.

Pročitajte: Na rubu ste nervnog sloma – Evo kako da stanete na kraj mentalnoj iscrpljenosti

Retrogradni Merkur


Imperativ je da ne izgubimo svoju sposobnost da ostanemo otvorenog uma kako bismo mogli da prevaziđemo ovaj tvrdoglavi otpor prema svemu što je novo ili drugačije. Naše interakcije sa drugima su mirne i svrsishodne, držeći dramu i ometanje na minimumu kako bismo mogli da zadržimo oči na našim najvažnijim ciljevima.

Pošto Bik vlada novcem i materijalnim svetom,retrogradnost Merkura može dovesti do pogoršane komunikacije oko vaših finansija i druge imovine. Sada nije vreme da otvarate nove kreditne kartice, pravite velike kupovine ili potpisujete neke ugovore.

Retrogradni Merkur

Retro Merkur u Biku je sjajno vreme da preispitate i preradite svoje finansije,preispitate ideje o zarađivanju novca iz prošlosti i postavite sve svoje karte na sto sa svojom trenutnom situacijom, tako da kada Merkur postane direktan, spremni ste da počnete,unoseći promene koje ste planirali.

Ovo je period u kome ćete osećati da se stvari odvijaju brže nego što želite i moguće je da će vam biti teško da se prilagodite naglim promenama. Narednih dana moraćete da preuzmete odgovornost za svoju karijeru, ali i međuljudske odnose i da počnete da razmišlajte više praktično, a manje emotivno. Život će vam takođe nametnuti donošenje važnih odluka i možda ćete morati da postavite realne ciljeve, te da odustanete od maštarenja koja nisu ostvariva.

Pročitajte: Da li nam stiže sudbinski ili karmički događaj – Pomračenje Sunca u Ovnu donosi uništenje ili stvaranje nečeg novog

Retrogradni Merkur

Retrogradni Merkur imaće posebno snažan uticaj na  polje finansija, karijere – Moguća su kašnjenja, propušteni rokovi i nezavršeni projekti, kao i izazovi u komunikaciji sa kolegama i nadređenima. Umesto da donosite nagle odluke i poteze, iskoristite ovo vreme kako biste ponovo razmišljali o svojim idejama ili pročistili svoj plan od nedostataka. Negujte samopouzdanje i budite oprezni, a ukoliko uložite trud sve će doći na svoje mesto.

Očekuje napetost i na polju emotivnih odnosa. Moguće su turbulencije u ljubavi, a rasprave iz prošlosti ponovo postaju glavna tema razgovora. Pokušajte situaciju da posmatrate objektivno i kontrolišite negativne emocije. Bez obzira na sve okolnosti, najbolje ćete rešiti ovaj izazov ako naučite kako da saslušate partnera tokom razgovora. Bolje je da se odmah suočite sa problemima, umesto da ih zataškavate.

Retrogradni Merkur

Paralelni odnosi, hedonizam, skrivena osećanja sve sa pozicijom ovog Bika može postati previše mukotrpno. Izazovi u komunikaciji mogu negativno uticati na društveni život – Pazite koje reči izgovarate i kako se obraćate dragim ljudima. Brzopletost je glavni neprijatelj u ovom periodu. Razmislite pre nego što izgovorite određene reči, jer su i konflikti u ovom periodu mogući.

Najveći uticaj retrogradnog hoda osetiće Blizanci, Bikovi i Škorpije

Bik – u periodu retro hoda mogući su zdravstveni problemi, problemi sa članovima porodice kao i finansijska nestabilnost

Bik horoskop

Blizanci – karijera je na klimavim nogama, iako želite postići neke rezultate ovaj period će vam to još više osporavati. Strpite se do druge polovine maja i ne donosite ishitrene odluke

Blizanci horoskop

Škorpije – problemi u partnerskim odnosima, sukobi se mogu rasplamsati zato pokušajte držati stvari pod kontrolom da biste mogli normalno funkcionisati.

Škorpija horoskop

Bojana Despotović

Profesionalni astrolog, tri godine rada i mnoštvo zadovoljnih klijenata.
Ukoliko vas zanimaju astrološke prognoze, javiti se za detaljnije informacije na mejl adresu – [email protected] ili zapratite Instagram profil – numerologija_saznanja

IZVOR: Ekskluziv

SLIKE: Pixabay

Još iz kategorije